Kollornas värld! 724 1024 Kulturhistoriska
Tecknade figurer

Kollornas värld!

I vår lekutställning Kollornas värld får man träffa Lillkollan och hennes storebror Storkollan, ordna plättkalas i Kollornas hus Kollrede, rutcha från Viktigpetters hus Skrapan, följa Pladoskan genom hinderbanan eller vara kreativ i pysselhörnan.

Utställningen är baserad på böckerna om Kollorna av Ann-Christine Waller & Anni Wikberg och riktar sig till barn i åldern 3-10 år.

Så här beskriver Ann-Christine Waller Kollornas värld:
Stress, mobbning, otrygghet och våld hör till barnens värld. Den världen kan vi inte trolla bort. Men kanske kan vi trolla fram en annan värld, en glad, trygg och snäll? Och lite lagom läskig och spännande? En som barnen kan stiga in i för en liten stund? Så tänkte vi och skapade Kollornas värld där det snälla och goda får runda, mjuka former – som kollorna själva och deras älskade plättar. Det läskiga är vasst och spretigt – som Viktigpetter och hans hus. Och fyrkantigt – som Durak Sotöga!

Välkommen in i vår Kolliga lilla värld!

Passa på att köpa ett årskort så kan ni komma så ofta ni vill!
Årskortet gäller ett år framåt från inköpsdatum och kostar 15 € för vuxna och 10 € för barn 7-17 år / studerande / pensionärer. Med årskortet får du besöka alla våra utställningar, lyssna på konserter, gå på guidningar och föreläsningar och dessutom bjuder vi på en kopp kaffe!

X